| | Kategori:

”Du är en pärla!” utbrister vi ibland när vi vill visa vår uppskattning för någon som ställt upp för oss. En pärla symboliserar något värdefullt, står för renhet och ärlighet, skönhet och attraktionskraft. Till skillnad från guld, silver och ädelstenar, skapas pärlor av något som lever och de behöver inte poleras eller slipas till av människan. En pärla är dessutom svår att krossa. Pärlan är skapad av Gud genom naturen - liksom himmelriket, som bara Gud kunde skapa och fullända.

Att ha en pärla i sitt liv - ett Du - är guld värt, är en himmelsk skatt på jorden. En skatt som man inte borde kasta bort, krossa eller nedvärdera. Men just detta - att se en relation som något så kostbart att man är beredda att göra uppoffring för den, ändra sina mål, ambitioner och planer är bland det svåraste som finns. Att livets största skatt inte är i mitt inre utan i ett du - är en svår tillkämpad insikt - en trång port att gå igenom.

Den mest ovärderliga och fulländade Du-pärlan i våra liv är Kristus. Relationen med Honom - som i alla lägen ställer upp för oss, offrar sig för oss, kan vi vårda i bönen. Men också genom att se på våra medmänniskor och på oss själva med hans ögon. För Kristus är varje människa den vackraste och dyrbaraste av alla skatter. En pärla i Guds hand!

Ylwa Breidenstein


Klicka här för utskriftsvänlig version.

Kategorier

Sök efter nyckelord i alla inlägg

Allt innehåll på denna webbplats är fritt tillgängligt för personligt, privat och icke-kommersiellt bruk.

Om du uppskattar våra blogginlägg och kanske vill använda och sprida dem vidare ber vi dig att stödja vårt arbete med en …